Podrška: Često postavljana pitanja

Često postavljana pitanja

Često postavljana pitanja

- Nekoliko velikih prijevoznika imaju specifične propise što se tiče putovanja s Segway PT. Neki prijevoznici ih smatraju prtljagom ili pomagalom, neki ne. Općenito gledano, lithij-ionske baterije na Segway i2 SE i x2 SE se smatraju opasni materijalom i nisu dozvoljeni na komercijalnim letovima. Ipak, možete poslati svoj Segway PT bilo gdje kopnom. Provjerite kod svojeg prijevoznika za više informacija.

- Da. PT je zapečaćen kako bi funkcionirao pod mokrim vremenskim uvjetima. Treba biti pažljiv, jer skliske površine mogu biti opasne. Imajte na umu da uređaj nije namijenjen za uranjanje pod vodu. Stoga, PT treba držati podalje od teških pljuskova i duljeg korištenja po jakoj kiši.

Segway miniPLUS ne može biti upaljen niti se koristiti prilikom punjenja. Korištenje prilikom punjenja moglo bi oštetiti i uređaj i punjač.

Baterija se ne može rastaviti privatno bez gubitka jamstva. Otvaranjem bi se interni strujni krugovi mogli izložiti visokom naponu zbog rastavljanja. Rastavljanjem postoji veliki rizik od udara električne energije.

- Da. Svaki "InfoKey" upravljač se može zaključati na početničkim postavkama pritiskom određene sekvence tipki. Također možete postaviti brzinu početničke postavke, kao i za standardnu, te vrijeme isključivanja za stanje mirovanja. Daljnje prilagodbe su moguće programiranjem "Info Key" upravljača u Segway tvornici. Programiranje svakog "InfoKey" upravljača je dodatna usluga koja se nudi korisnicima i možete zatražiti kod vašeg lokalnog zastupnika.

- Za upite vezane uz osiguranje, molimo da kontaktirate svojeg trgovca.

- Da. Slanje Segway PT baterija zahtjeva ADR certifikat. Sve velike dostavljačke tvrtke su kvalificirane za prikladno i sigurno slanje opasnih tvari. Kontaktirajte svojeg lokalnog distributera za pomoć.

- Ne. Proizvodimo samo SE proizvode. To uključuje Segway PT i2 SE i x2 SE.

- Da. Segway ograničava težinu za sigurnost vozača i kako bi se smanjio rizik oštećenja Segway PT-u. Vozač mora imati više od 45 kg. Maksimalno opterećenje [koje uključuje vozača i svu prtljagu] je 117kg. Ukupna težina bilo koje prtljage na volanu ne smije prelaziti 10kg.

Postoje 3 načina rada: sportski mod, normalan način rada i način eko (ograničenje brzine) Sportski mod: crvena "S" ikona (visoka snaga / brzina, ali niža izdržljivost) Normalni mod: bijela "S" ikona (srednja snaga / brzina / izdržljivost) Eko način rada: Nema ikone "S" (niska snaga / brzina, ali veća izdržljivost), pogodna za početnike.

Ako na ploči s instrumentima postoji "S", jednostavno dvaput pritisnite tipku za uključivanje / isključivanje da biste promijenili način brzine.

Otvoriti sklopivu sklopku: stanite na podnožju za stopalo, držite upravljač i teško gurnite unaprijed dok ne čujete "klik", što znači da je sklopljena preklopna sklopka. Zatvoriti sklopivu sklopku: držite upravljač i gurnite unatrag, istovremeno stanite na prekidač sklopke i podignite upravljač.

Pritisnite električnu kočnicu i električni gas, istodobno pritisnite tipku paljenja i ugasite uređaj. Kada ga ponovo uključite, lozinka će se resetirati.

IP54 certifikat za uređaj, IPx6 za kučište baterije. Dustproof: Foreign material is prevented from getting inside the vehicle. The amount of dust that can get inside the Segway miniPLUS will have no effect on the functioning of the unit’s boards. Waterproof: Cannot prevent water from getting in at all, therefore; do not wash it with water directly but use a wet cloth to clean your vehicle instead. Do not ride the vehicle or minimize your speed in heavy or moderate rain to prevent accidents (e.g. falling).

Temperatura može utjecati na vožnju. Izlazna snaga baterije je 100% na 25°C. Kada je temperatura 0°C, napajanje baterije je na oko 80% u odnosu na 25°C. U relativno niskoj temperaturi lako je padati. Lagano vozite i ne ubrzajte naglo, zbog vlastite sigurnost.

Temperatura može utjecati na vožnju. Izlazna snaga baterije je 100% na 25°C. Kada je temperatura 0°C, napajanje baterije je na oko 80% u odnosu na 25°C. U relativno niskoj temperaturi lako je padati. Lagano vozite i ne ubrzajte naglo, zbog vlastite sigurnost.

Pogodan za vozače stariji od 6 godina, visine od 110 do 180 cm, težine od 10 do 80 kg, maksimalni kut za penjanje 15°. Za sigurnost savjetujemo korisnicima da voze nježno, ne ubrzavaju i usporavaju brzo. Ne pijte dok vozite. Nemojte uzimati nikakve lijekove koji bi mogli utjecati na vašu prosudbu tijekom vožnje.

Ninebot aplikacija dostupna je za Android (zahtijeva Android 4.3 ili noviju verziju) i Apple smartphone (Zahtijeva iOS 8.0 ili noviju verziju. Aplikaciju Ninebot možete besplatno preuzeti iz Trgovine Google Play ili Trgovine Apple App Store.

Ninebot aplikacija dostupna je za Android (zahtijeva Android 4.3 ili noviju verziju) i Apple smartphone (Zahtijeva iOS 8.0 ili noviju verziju. Aplikaciju Ninebot možete besplatno preuzeti iz Trgovine Google Play ili Trgovine Apple App Store.

Ninebot aplikacija dostupna je za Android (zahtijeva Android 4.3 ili noviju verziju) i Apple smartphone (Zahtijeva iOS 8.0 ili noviju verziju. Aplikaciju Ninebot možete besplatno preuzeti iz Trgovine Google Play ili Trgovine Apple App Store.

- Svaki Segway Ninebot samo balansirajuće vozilo je testirano prije nego sto napusti tvornicu, kako bi bili sigurni da zadovoljava Segway Ninebot standarde. Stoga može doći do nezamjetnih oštećenja na pedalama i zglobovima uz središnji "stup", te na gumama, a kilometar sat neće biti na nuli [1-15km]. Molimo Vas da ne brinete, jer tu uistinu jest novo vozilo. Jednostavno činimo sve kako bi osigurali Vašu sigurnost.

- Volimo biti u kontaktu i obavještavati Vas s najnovijim Segway vijestima, te biti aktivni na društvenim mrežama. Počnite nas pratiti danas!

- Segway neprestano traži nove suradnje s entuzijastičnim i motiviranim poduzetnicima kako bi dalje proširili svoju globalnu mrežu trgovaca i distributera. Molimo Vas da kontaktirate sales@segway.eu.com za daljnje informacije.

- Nakon ažuriranja sustava-a, uključite vozilo i pritisnite "lock" tipku na daljinskom upravljaču, te smjestite vozilo u horizontalni položaj, tj. položaj u kojem će "pedal board" biti paralelan s tlom. Normalno je da se tokom ovog oglasi zvučni alarm. Ispravite vozilo i pritisnite "ON" tipku na daljinskom upravljaču četiri puta i ćuti ćete "bip". Pritisnite tipku za ograničenje brzine i ćuti ćete još jedan "bip" u trajanju od pet do osam sekundi. Pustite tipku i ćuti ćete tri uzastopna "bip-a" u tri sekunde, što ukazuje na to da je vozilo uspješno kalibrirano. Sada samo trebate ponovno isključiti i uključiti vozilo. Jedna kalibracija možda neće biti dovoljna, pa pokušajte nekoliko puta, ako je potrebno.

- 1. Spojite uređaj sa Segway Ninebot aplikacijom 2. Izaberite "ostale postavke" > "kalibracija ponašanja" , 3. nakon ažuriranja sustava, okrenite uređaj naopako, uključite ga, pričekajte dok ne čujete "di-di" zvuk 4. Uređaj je kalibriran.

1. Podignite vozilo iznad tla i držite ga mirno, horizontalno ili vertikalno. Pritisnite "power" tipku, ambijentalna svjetla će postati crvena, a vozilo će oglasiti zvukom koji će potrajati neko vrijeme. 2. Odmah pritisnite i držite "power" tipku, dok zvuk ne prestane, te pustite tipku. 3. Jednu sekundu kasnije ponovno pritisnite i držite "power" tipku dok se ne čuje "bip". Potom će ambijentalna svjetla promijeniti boju iz crvene u narančastu, što ukazuje na to da je vozilo kalibrirano.

Najbolji način za čišćenje Segway Ninebot proizvoda jest s komprimiranim zrakom. Također možete koristiti pitku vodu kako bi sa finim mlazom oprali površinu vozila. [Napomena: ne koristite vodu pod visokim pritiskom kako bi prali s mlazom; to može dovesti do oštećenja]. Ako se plastična površina Segway Ninebot-a ogrebe, možete koristiti fini brusni papir kako bi ispolirali ogrebotinu.

Morate rastaviti gumu, odstraniti dekorativni pokrov kako bi otkrili 3 vijka, potom ih odviti i odstraniti gumu [s ventilom na unutrašnjoj strani]. Zračni pritisak za napuhavanje je 10pa ~15pa [15 ~20ps]. Veća težina zahtjeva na veći pritisak napuhavanja.

Možete održavati savršenu čistoću svojeg Segway PT s blagim sapunom i vodom. Molimo Vas da ne koristite kompresor i držite vodu podalje od utora za punjenje. Također, imajte na umu da ne preporučujemo proizvode za zaštitu i sjaj gume, plastike i vinila, jer ti proizvodi mogu smanjiti trenje guma i povećati rizik pada.

Punite litijske baterije velikog kapaciteta u potpunosti nakon svake upotrebe i često kada nisu u upotrebi. Ako nećete koristiti vozilo nekoliko mjeseci, pohranite baterije kada su u potpunosti napunjene, te ih punite jednom mjesečno. Za dulje periode, pohranite odvojeno potpuno napunjene baterije i vozilo, te punite baterije svakih tri do šest mjeseci. Ako pohranjujete vozilo kada nije u potpunosti napunjeno, tj. na 50% kapaciteta, može doći do potpunog pražnjenja unutar 15 dana.

Vas ovlašteni Segway trgovac će registrirati Vaš uređaj za Vas unutar 72 sata od kupovine. Ako imate pitanja u vezi Vaše garancije, molimo da direktno kontaktirate lokalnog trgovca.

Standardna zidna utičnica puni Segway PT baterije. Kako bi u potpunosti napunili prazne baterije treba 8-10 sati. Bilo kako bilo, Vas PT može biti priključen kako bi ga pri punili u bilo kojem trenutku.

Segway PT osjeti nagibanje vozača uz pomoć pet žiroskopa i senzora koji osjete kut Segway PT-a u odnosu na gravitaciju i to 100 puta po sekundi. Balansira vozača koristeći silu prema tlu i smjeru nagiba. Segway PT "LeanSteer" tehnologija potiče vozača da se nagne i miče od točke A do točke B. To čini koristeći mjere nagibanja vozača u stranu, zajedno s "roll angle" platforme, kako bi dobilo ubrzanje. Nježno pomaknite upravljač i "LeanSteer" u smjeru u kojem se želite kretati i osjetite kako Segway PT odgovara na Vaše naredbe.

S jednim punjenjem i2 može postići udaljenost od 38km, dok x2 može postići udaljenost od 19km. Imajte na umu da ta udaljenost ovisi o opterećenju, stilu vožnje i terenu. Također, baterije će se pri puniti kretanjem nizbrdo. Biti ćete oduševljeni s udaljenosti koju možete postići vožnjom na PT-u.

Svaki Segway PT je opremljen s dvije radne postavke; početničkom ili kornjača postavkom, i standardnom postavkom. Početnička postavka ima brzinu do 13 km/h, a standardna 20 km/h.

Molimo pogledajte Priručnik s uputama za potpune i detaljne upute o sastavljanju Vašeg Segway Ninebot proizvoda.

Sa standardnom baterijom i punjačem treba oko 2 do 4 sata kako bi se u potpunosti napunio Segway Ninebot.

Obično treba 1-3 minute kako bi se naučilo voziti Segway Ninebot, iako brzina učenja se razlikuje od osobe do osobe i tipa proizvoda. Za neke to može potrajati nekoliko dana. Za Segway Ninebot ONE E+ i ONE S2 učenje će potrajati dulje. Nakon što se kupili Segway Ninebot proizvod, važno je pažljivo pročitati Upute o korištenju prije početka vožnje. Ako iznajmljujete Segway Ninebot proizvod, molimo Vas da pročitate Sigurnosne upute i pažljivo slušate instruktora.

Zbog razlika u tečaju i porezu, cijena se razlikuje. Najbolje je kontaktirati ovlaštenog prodavača Segway-a kako bi doznali točnu cijenu.

Segway i Rechargable Battery Recycling Corporation Vas mole za pomoć očuvanja našeg okoliša. Dostavite Vaše neželjene baterije obližnjem reciklažnom dvorištu za opasne tvari.

1. Podignite vozilo iznad tla i držite ga mirno horizontalno ili vertikalno. Pritisnite "power" tipku, ambijentalna svjetla će postati crvena, a vozilo će se oglasiti zvukom koji će potrajati neko vrijeme. 2. Odmah pritisnite i držite "power" tipku, dok zvuk ne prestane, te pustite tipku. 3. Jednu sekundu kasnije ponovno pritisnite i držite "power" tipku dok se ne začujete "bep". Potom će ambijentalna svjetla promijeniti boju iz crvene u narančastu, što ukazuje na to da je uređaj kalibriran.

Punite Segway Ninebot ONE E+ jednom svaka 3 mjeseca bez odstranjivanja baterije.

Pravila se razlikuju za svaku zemlju. Za pitanja vezana uz takva pravila, molimo Vas da kontaktirate vašeg lokalnog trgovca za više informacija.

Postoje određeni problemi koji možete pokušati sami otkloniti traženjem pogreške prije kontaktiranja lokalnog ovlaštenog prodavača ili distributera. Pogledajte svoje Upute o korištenju za detalje.

1. Upoznajte se sa lokalnim zakonima i pravilima. 2. Nosite svoju sigurnosnu opremu, uključujući kacigu, štitnike za koljena, dlanove i taktove. 3. Pripazite da su baterije barem 60% pune prije vožnje kako ne bi došlo do nestanka napajanja usred vožnje. 4. Pazite da ništa ne utječe na Vašu ravnotežu prije vožnje. Molimo Vas, nemojte piti prije vožnje. 5. Pazite kuda vozite. Izbjegavajte pukotine, nagib veći od 20 stupnjeva, rupe dublje od 3cm i sve ostale nesigurne uvjete. 6. Trudnice, srčani bolesnici i oni koji ne mogu ići uz stepenice bez pomoći ne bi trebali voziti. Segway Ninebot proizvod je vozilo za jednu osobu, dvoje ili vise ljudi nikada ne bi smjeli biti na njemu u isto vrijeme. Na kraju, djeca ispod dobi od 14 godina smiju voziti Segway Ninebot proizvode samo uz pratnju. ② Put on your safety gear, including helmet, knee pads, palm pads, and elbow pads, before driving. ③ Make sure your battery has at least a 60% charge before riding to avoid loss of power while out and about. ④ Make sure nothing is impairing your balance before riding. Please don’t ride after drinking. ⑤ Watch where you’re riding. Be sure to avoid cracks, slopes of more than 20 degrees, holes with a depth of more than 3cm, or any other unsafe driving conditions. ⑥ Pregnant women, patients with heart diseases and anyone who can’t walk up a flight of stairs without assistance should not ride. A Ninebot by Segway product is a one person vehicle, two or more people should never be on the unit at the same time. Finally, children under the age of 14 should only ride a Ninebot by Segway product when accompanied by guardians.

To je alarm za praznu bateriju. Prestanite koristiti vozilo kada kapacitet dostigne dno, 2 ili 3 pod normalnim uvjetima, i napunite bateriju sto je prije moguće. Alarm će prestati kada je baterija u potpunosti puna.

Novo vozilo bi se trebalo napuniti nakon 2-3 sata prvog punjenja. Provjerite indikator za status punjača. Indikator je crvene boje tokom punjenja i postati će zelen kada je uređaj u potpunosti napunjen.

- Segway Ninebot proizvod je popularni tehnološko pomagalo za prijevoz i alternativa hodanju. Za razliku od bicikla, Segway Ninebot proizvod može napraviti punu rotaciju od 360° i može manevrirati na puno manjim prostorima.

InfoKey upravljač je tipka i kontrolna ploča vaše uređaj. Svaki je jedinstveno programiran za pokretanje i zaključavanje određenog Segway PT-a. Također daje informacije u stvarnom vremenu o trajanju baterije, brzini i sistemskim, svojstvima. Uz to, sadrži i sigurnosni sistem koji će obeshrabriti ikoga od "čačkanja“ po uređaju ako ga ostavite parkiranog. Sigurnosna funkcija je namijenjena za korištenje kada ste u blizini i mogućnosti reagirati na alarm.

Pokušajte koristiti drugi telefon kako biste se spojili s uređajem. Ako i dalje dobivate isti kod, treba zamijeniti bateriju. Ako se isti kod ne pojavljuje na drugom telefonu, tada je preporučljivo ponovno skinuti i instalirati aplikaciju.

Stanite iza Segway PT-a i podignite zadnji rub desnog podnog podmetača kako biste otkrili etiketu s barkodom. Broj od 12 znamenki je otisnut direktno na bazi. Zapišite ga i pospremite na sigurnom.

1. Ako se vozite prebrzo, vozilo će se oglasiti alarmom i nagnuti unatrag pri usporavanju. 2. Vozilo ima ograničenje brzine. Provjerite imati li tipku na zaslonu ručke. Imate li je, pritisnite tu tipku na desnoj strani daljinskog upravljača kako biste je poništili. Ili zaključajte vozilo kada nije uključeno kako biste vidjeli prikaz ograničenja brzine na zaslonu i potom možete pritisnuti desnu i lijevu tipku na daljinskom upravljaču kako biste ga prilagodili - maksimalna brzina je 20 km/h 3. Vozilo treba rekalibrirati. 4. Baterije su prazne.

Novi Segway miniLITE možete aktivirati pomoću Ninebot Aplikacije. Brzina će biti ograničena na 7 km/h i skretanje će biti polagano. Aplikacija će otkazati ograničenje brzine nakon što kilometraža dosegne 1km i završite vodič za vožnju.

Novi Segway miniPLUS možete aktivirati pomoću Ninebot Aplikacije. Brzina će biti ograničena na 7 km/h i skretanje će biti polagano. Aplikacija će otkazati ograničenje brzine nakon što kilometraža dosegne 1km i završite vodič za vožnju.

Svaka jedinica je testirana od strane našeg osoblja prije dostave kako bi se uvjerili da su ispunjeni standardi kvalitete. Iz tih razloga, na gazištu i kotačima, se mogu pojaviti neki tragovi korištenja.

Svaka jedinica je testirana od strane našeg osoblja prije dostave kako bi se uvjerili da su ispunjeni standardi kvalitete. Iz tih razloga, na gazištu i kotačima, se mogu pojaviti neki tragovi korištenja.

Sigurnosne upute - Izgubili ste svoje upute? - Zakonski propisi pojedinih zemalja i garancijske informacije