[hero] O našem brandu

Priča o Segway-Ninebot-u

O našem brandu

Kako je sve počelo

Jednoga dana izumitelj Dean Kamen vidio je mladića u invalidskim kolicima kako vrlo teško prelazi pločnik. Shvatio je kako nisu problem neučinkovita invalidska kolica, već činjenica da je svijet napravljen za ljude koji nemaju poteškoća s ravnotežom. Potom su on i njegov tim stvorili Independence IBOT™ Mobility System; samo-balansirajući mobilni uređaj koji omogućuje korisniku uspeti se uz stepenice i prelaziti preko neravnih površina. Nakon toga stvorena je ideja da stroj za ravnotežu ima puno veće mogućnosti i za potpuno pokretne ljude.


Naša inspiracija za ime Segway dolazi od riječi "segue", što znači "glatki prijelaz iz jednog stanja u drugo". Segway pretvara osobu u snažnijeg pješaka, dajući joj mogućnost da ide dalje, kreće se brže i nosi više

Kako funkcionira dinamična stabilizacija

Ako ustanete i nagnete se naprijed, nećete samo tako pasti na lice. Vaš mozak zna da nemate ravnotežu zahvaljujući pomaku tekućine unutar srednjeg uha. Zbog toga ćete istupiti naprijed i spriječiti mogući pad.


Segway u biti čini istu stvar, samo sto naša vozila imaju kotače umjesto nogu, motor umjesto mišića, sklop mikroprocesora umjesto mozga i set sofisticiranih nagibnih senzora i žiroskopa umjesto srednjeg uha za ravnotežu. Poput Vašeg mozga, Segway zna kada se naginjete naprijed. Kako bi održali ravnotežu, okreće kotače idealnom brzinom i krećete se naprijed

Ostanimo zeleni

Kao vodeći u električnom kretanju na dva kotača, vizija Segwaya je oduvijek bila proizvesti alternative za prijevoz na male udaljenosti koje ne štete okolišu. Danas, sve više i više ljudi koriste Segway kao ekološki prihvatljivu alternativu za mnoga kratka putovanja umjesto automobila. Također, s obzirom kako nema ispušnih plinova, svoje vozilo možete koristiti i u zatvorenim prostorima.

The story of Ninebot

Ninebot priča

Ninebot je privatna tvrtka s glavnim sjedištem u Pekingu, Kina. 2015. Ninebot se strateški spojio sa Segway-em, sa sjedištem u Bedfordu, SAD. Glavni fokus ovim združenim tvrtkama je na istraživanju i razvoju, dizajnu, proizvodnji, distribuciji i prodaji mobilnih proizvoda za kratke udaljenosti. Strateško sjedište im je u Sjedinjenim Državama, Nizozemskoj i Kini, uz proizvodne centre u Sjedinjenim Državama i Kini.Segway i Ninebot su posvećeni neprimjetnom spajanju robotskih rješenja s mobilnim telefonima, integriranju postojećih tehnologija i budućih koncepata, poput glasovne interakcije i prepoznavanja lica s robotskim proizvodima - proizvodi koji će biti visoko interaktivni i poticati moderni pametan život.

Vremenska linija 

1999 - Segway Inc je vodeći inovator osobnog prijevoza

2002 - Prvi Segway Personal Transporter [PT] se prodaje na Amazon.com

2005 - Lansiranje Segway Cross-Terrain Transportera

2013 -Osnivanje Ninebota u Pekingu, Kina

2014 - Lansiranje trokotačnog Segway PT-a - SE-3 Patroller, za tržište javne sigurnosti

2015 - Segway i Ninebot udružuju snage

2015 - Segway Ninebot lansira miniPRO i ONE E+

2016 - Segway Ninebot lansira ONE S2 - nasljednik Ninebot ONE E+

2016 - Segway Europe sjedište se otvara u Amsterdamu, Nizozemska